Politieagente vervolgd na vijf schoten op vluchtende bestuurder

Politieagente vervolgd na vijf schoten op vluchtende bestuurder

Geplaatst op 23 februari 2024, om 11:53 uur

ROTTERDAM – Het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam heeft besloten om een 38-jarige politieagente van de Eenheid Rotterdam te vervolgen. De vrouw wordt vervolgd voor poging tot doodslag of, in alternatief, poging tot zware mishandeling.

Op 12 mei 2023 heeft de politieagente geschoten op een voertuig waar op dat moment drie personen in zaten. Ze heeft het voertuig vijf keer geraakt, maar er vielen geen gewonden. De auto werd aangehouden op de Strevelseweg in de wijk Feijenoord na een zogenaamde ANPR-hit, waarbij de nummerplaat automatisch werd herkend. De auto werd mogelijk in verband gebracht met verkenningen van meerdere explosies in Rotterdam. Bij de controle wilde de agente de identiteit van de drie inzittenden verifiëren. De inzittenden werkten mee, maar vervolgens leek de bestuurder naar zijn broekband te grijpen en reed hard weg. Door deze handeling dacht de agente dat hij een wapen pakte, waarna ze vijf schoten loste.

Na uitgebreid onderzoek van de Rijksrecherche heeft het Openbaar Ministerie besloten tot vervolging van de agente. Het OM is van mening dat het gebruik van vuurwapens op een voertuig slechts in uitzonderlijke gevallen gerechtvaardigd is, maar dat dit in deze situatie niet het geval was. De betrokken agente is op de hoogte gesteld van het besluit van het OM.