Stomdronken man stopt niet voor politie

Stomdronken man stopt niet voor politie

Geplaatst op 22 februari 2024, om 16:06 uur

TILBURG – Agenten hebben donderdagochtend rond 6.15 uur een automobilist aangehouden op de Reuverlaan in Tilburg. De man werd vermoedelijk onder invloed van alcohol achter het stuur aangetroffen.

Even na 6 uur werd er gemeld dat er bij een benzinestation aan de Burgemeester van Voorst tot Voorstweg een auto met veel schade was binnengereden. Toen de agenten ter plaatse kwamen, was de auto echter al vertrokken. Na een korte zoektocht troffen ze de auto aan op de Heyhoefdreef. De auto vertoonde slingerend rijgedrag en negeerde stoptekens van de politie, waarbij ook schade aan de auto werd opgemerkt. Ondanks het aanzetten van zwaailicht en sirene door de agenten, leek de bestuurder het stopteken niet te zien en negeerde hij deze.

Op de Reuverlaan besloot de man te stoppen, waarop een van de agenten erin slaagde om een portier te openen en de sleutel uit het contact te halen. De 53-jarige Tilburger werd direct aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Zijn auto werd in beslag genomen en zijn rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor mocht hij het politiebureau verlaten.