Minderjarige aangehouden op verdenking van fraude met nep-iPhones

Minderjarige aangehouden op verdenking van fraude met nep-iPhones

Geplaatst op 22 februari 2024, om 17:26 uur

ROOSENDAAL – Woensdagavond hebben politieagenten in de Da Costaflat in Roosendaal een 17-jarige jongen uit België gearresteerd op verdenking van fraude. Hij wordt ervan beschuldigd nep iPhones te hebben proberen te verkopen via een online verkoopsite. De politie heeft het incident nog in onderzoek.

De politie ontving woensdagavond een melding over een ruzie tussen meerdere mannen in de Da Costaflat. Bij aankomst troffen agenten twee mannen aan die een jongen vasthielden. Een van de mannen vertelde de agenten dat hij een maand eerder een dure iPhone had gekocht via een bekende advertentiewebsite, die later nep bleek te zijn. Hij hield de advertenties van de ‘verkoper’ in de gaten en maakte samen met anderen een afspraak met de ‘verkoper’ toen er een nieuwe advertentie online verscheen. Niet om opnieuw een telefoon te kopen, maar om hem te confronteren met zijn bedrog. De ontmoeting vond plaats in de algemene ruimte van de Tollensflat, maar verplaatste zich uiteindelijk naar de Da Costaflat. Het 32-jarige slachtoffer herkende de jongen bij hem als degene die hem in januari had bedrogen bij een eerdere verkoopafspraak.

Agenten vroegen de jongen om identificatie, maar hij reageerde niet. Daarop is hij aangehouden op grond van de Wet op de Identificatieplicht en overgebracht naar het bureau voor verder onderzoek. Aanvankelijk weigerde de jongen ook op het bureau mee te werken aan het vaststellen van zijn identiteit, maar uiteindelijk bleek hij een 17-jarige jongen uit België te zijn. Hij werd betrapt op het bezit van een nep iPhone. De jongen blijft voorlopig vastzitten voor verder onderzoek en verhoor.