Mogelijk dode na aanvaring schip met boorplatform

Mogelijk dode na aanvaring schip met boorplatform

Geplaatst op 21 februari 2024, om 12:52 uur

ROTTERDAM – Bij een incident bij de 2e werkhaven in de Botlek is woensdagochtend iemand in het water beland.

Hulpdiensten hebben meerdere duikteams ingezet, samen met de sonar. Met behulp van de onderwaterdrone/sonar kon snel gezocht worden naar personen onder water, zodat een duiker gericht er naartoe kon gaan. Het slachtoffer is echter niet gevonden. De hulpdiensten hebben moeten besluiten om over te gaan van reddingsactie naar berging. Daarvoor wordt een speciaal duikteam van de politie ter plaatse gevraagd. De duikteams van de brandweer hebben hun zoekactie gestaakt.

Het incident wordt overgedragen aan de politie voor berging en onderzoek naar de toedracht.