Zeer grote brand in winkel inmiddels onder controle

Zeer grote brand in winkel inmiddels onder controle

Geplaatst op 21 februari 2024, om 13:13 uur

HAARLEM – In een winkel aan het Surinamepad in Haarlem brak woensdagochtend rond 05.00 uur een grote brand uit. De veiligheidsregio stuurde twee NL-Alerts naar omwonenden vanwege de grote hoeveelheid rook die vrijkwam. De brand is inmiddels onder controle.

De brand ontstond bij Witgoedstore, een winkel die huishoudelijke elektronica verkoopt zoals koelkasten en drogers. Naast de winkel bevinden zich autogarage KwikFit en een kringloopwinkel. De brandweer heeft hard gewerkt om te voorkomen dat de brand zich verspreidde naar deze nabijgelegen bedrijven.  Omwonenden wordt nog steeds geadviseerd om ramen en deuren gesloten te houden totdat er een update wordt gegeven.

Tot dusver zijn er geen gewonden gemeld als gevolg van de brand. De oorzaak van de brand is nog onbekend.