Automobilist (35) opgepakt tijdens het lossen van drugsafval bij woning

Automobilist (35) opgepakt tijdens het lossen van drugsafval bij woning

Geplaatst op 17 februari 2024, om 11:14 uur

HOLTUM – De politie heeft vrijdagmiddag een man en een vrouw aangehouden en zes jerrycans met vermoedelijk synthetische drugsafval in beslag genomen.

Tijdens een surveillance bij Grote Dries stuitte de politie bij toeval op een voertuig waarvan een 35-jarige bestuurder uit Geleen zei dat hij iets aan het lossen was. Terwijl de bestuurder de woning binnenging om zijn id te halen bleef hij even weg en vluchtte vervolgens. Het bleek dat het om een man gaat die gesignaleerd stond nadat er in september bij de woning een drugslab en grondstoffen waren gevonden. Destijds hield de politie 3 mensen aan.

De achtervolging werd ingezet en de verdachte werd in de nabijheid van de woning aangehouden. Omdat hij tijdens de achtervolging viel liep hij letsel op aan zijn voet. Na een ziekenhuisbezoek bracht de politie hem over naar het bureau waar hij in verzekering is gesteld en voorgeleid.

Een 63-jarige vrouw uit Holtum bemoeide zich met de aanhouding en werd eveneens aangehouden voor onder andere belediging. Zij is korte tijd later in vrijheid gesteld. De jerrycans die in beslag zijn genomen zijn opgehaald door een speciaal bedrijf en worden vernietigd.