Politie schiet man neer na steekpartij

Politie schiet man neer na steekpartij

Geplaatst op 17 februari 2024, om 10:45 uur

DOETINCHEM – Bij een incident op de Papaverstraat in Doetinchem in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 februari zijn twee mannen gewond geraakt.

Om 02:46 uur kreeg de politie een melding van een steekincident. Bij het steekincident raakte een man gewond. Politiemensen hebben geweld gebruikt en daarbij geschoten om de situatie onder controle te krijgen. Na het optreden van de politie is de andere man gewond geraakt aan zijn arm. Beide gewonden zijn met een ambulance naar een ziekenhuis in de omgeving gebracht. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het steekincident. De Rijksrecherche onderzoekt het politieoptreden.

De Rijksrecherche onderzoekt altijd onafhankelijk incidenten waarbij de politie geschoten heeft. Als het onderzoek is afgerond, beoordeelt het OM of het optreden door de politie rechtmatig was. Om het onderzoek niet te verstoren of te beïnvloeden, doet de politie geen inhoudelijke uitspraken over het incident totdat de onderzoeksresultaten bekend zijn.

Foto’s Persbureau Heitink