Vijf verdachten aangehouden mede dankzij tips burgers

Vijf verdachten aangehouden mede dankzij tips burgers

Geplaatst op 16 februari 2024, om 16:18 uur

LEEUWARDEN – De politie heeft donderdag in Leeuwarden op diverse locaties vijf verdachten gearresteerd, waarvan vier uit Leeuwarden zelf. De Criminaliteits Interventie Groep heeft de afgelopen weken meerdere meldingen van Meld Misdaad Anoniem onderzocht, wat resulteerde in een geplande actie in samenwerking met de Ondersteuningsgroep Noord-Nederland.

Dankzij tips van burgers heeft de politie op diverse plekken vijf verdachten kunnen oppakken. Tijdens een huiszoeking bij één van de verdachten, een 22-jarige man uit Leeuwarden, werden ongeveer 1.000 pillen aangetroffen, vermoedelijk xtc. Er werd ook mogelijk een hoeveelheid amfetamine gevonden in de woning. Momenteel wordt onderzocht of het inderdaad om xtc en amfetamine gaat. Verder zijn een 26-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats en een 24-jarige Leeuwarder gearresteerd op verdenking van drugshandel en witwassen. Bij de arrestatie van deze twee mannen is een bedrag van 13.000 euro in contanten in beslag genomen. Dit leidde tot een doorzoeking van een woning in Leeuwarden, waar nog eens 2.000 pillen en vermoedelijk amfetamine werden gevonden. In deze woning bevond zich ook een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden, die ook is gearresteerd.

Naast deze vier arrestaties is nog een 26-jarige Leeuwarder opgepakt op verdenking van bezit en handel in harddrugs, naar aanleiding van een anonieme melding. Tijdens zijn arrestatie werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.