Auto’s in beslag genomen na drugshandel, 32-jarige aangehouden

Auto’s in beslag genomen na drugshandel, 32-jarige aangehouden

Geplaatst op 16 februari 2024, om 16:42 uur

SPIJKENISSE/BRIELLE – Na een uitgebreid onderzoek zijn dinsdag in een bedrijfspand aan de Theemsweg kilo’s versnijdingsmiddelen en een hoeveelheid cocaïne gevonden. In drie andere panden in Spijkenisse en Brielle werden doorzoekingen verricht. Daarbij werd 18.000 euro aan contant geld aangetroffen en werden drie dure auto’s in beslag genomen. Een 32-jarige man uit Brielle is aangehouden.

Het onderzoek werd gestart in november op basis van informatie over drugshandel, -productie en voorbereidende handelingen. Op dinsdag 13 februari vonden doorzoekingen plaats in vier panden. Er werd gezocht in twee bedrijfspanden aan de Lorentzweg en Theemsweg in Spijkenisse, een woning aan de Lekstraat in Spijkenisse en een huis aan de Jacoba van Beierenstraat in Brielle. Bij de laatste locatie werd 18.000 euro aan contant geld gevonden. Een 32-jarige bewoner is aangehouden en twee auto’s zijn in beslag genomen. Hij is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat de verdachte 14 dagen langer vast blijft zitten.

In het pand aan de Theemsweg werden versnijdingsmiddelen en drugs aangetroffen. De burgemeester heeft besloten om dit pand voor drie maanden bestuurlijk te sluiten. Bij de Lekstraat is ook een auto in beslag genomen. Het onderzoek wordt voortgezet.

Voor het onderzoek wordt tevens gebruik gemaakt van de expertise van het samenwerkingsverband ConfisQ. Dit samenwerkingsverband, dat sinds 2016 bestaat, omvat de politie, Belastingdienst, de FIOD, het OM, de gemeente Rotterdam en het RIEC Rotterdam. Hun gezamenlijke doel is om op innovatieve wijze crimineel en onverklaarbaar vermogen af te pakken, wat resulteert in strafrechtelijke onderzoeken, naheffingen, innen van belastingen en het stopzetten van uitkeringen en toeslagen.