Gestolen auto van de weg gehaald na achtervolging met snelheden tot 200 km/u

Gestolen auto van de weg gehaald na achtervolging met snelheden tot 200 km/u

Geplaatst op 16 februari 2024, om 15:00 uur

MOERDIJK/BELGIE – De verkeerspolitie heeft donderdag een gestolen Belgische auto onderschept op de weg. Na een volgverzoek van de politie, versnelde de bestuurder met snelheden die vaak boven de 200 kilometer per uur lagen. Tijdens deze gevaarlijke rit raakte hij een ander voertuig en een politieauto. De verdachte had nog straffen openstaan in zowel Nederland als België. Op de snelweg A16 bij Moerdijk merkte de politie de gestolen Belgische auto op en startte een achtervolging. De politie beschreef de rijstijl van de bestuurder als ‘nerveus’, met herhaalde snelheidswisselingen en onnodige rijstrookwisselingen, zoals gemeld door Verkeerspolitie Zuidwest-Brabant op Instagram.

De Eenheid Landelijke Expertise en Operaties werd ingeschakeld en gaf de bestuurder een volgbevel bij afrit Prinsenbeek. Een politievoertuig positioneerde zich links om te voorkomen dat hij zou ontsnappen. De bestuurder versnelde plotseling en “stuurde abrupt naar links”, waarbij hij de politieauto raakte. Dit leidde tot een achtervolging richting België, waarbij de snelheid vaak boven de 200 kilometer per uur lag. In België botste de bestuurder opnieuw op een ander voertuig.

Uiteindelijk gaf de bestuurder zich over aan de Nederlandse politie in Maria-Ter-Heide bij Antwerpen, waarna hij aan de Belgische autoriteiten werd overgedragen. De verdachte moet nog gevangenisstraffen uitzitten in zowel Nederland als België. Na afhandeling van zijn zaak in België zal hij worden overgebracht naar Nederland om zijn straf uit te zitten. Hij zal ook worden beboet voor zijn roekeloos rijgedrag.

Foto: Instagram verkeerspolitie_zwb