Politie arresteert vier verdachten in onderzoek naar explosies

Politie arresteert vier verdachten in onderzoek naar explosies

Geplaatst op 16 februari 2024, om 14:26 uur

AMSTERDAM – De politie heeft vier verdachten aangehouden in verband met twee explosie incidenten die vorig jaar in Amsterdam plaatsvonden. Niemand raakte daarbij gewond, maar er was wel aanzienlijke materiële schade.

De explosies deden zich voor op 18 oktober aan het Ladogameerhof en op 20 december aan de Pieter van der Doesstraat. De recherche onderzoekt deze geweldsincidenten. Na een grondig onderzoek heeft de politie twee 17-jarige verdachten gearresteerd in verband met de explosie op 18 oktober. Een van hen werd aangehouden in december vorig jaar, de ander op 7 februari. Ook zijn er twee verdachten aangehouden in verband met de explosie aan de Pieter van der Doesstraat; het betreft twee mannen van 38 en 39 jaar oud. Uit het onderzoek is gebleken dat de explosies hoogstwaarschijnlijk niets met elkaar te maken hebben.

Naast het onderzoek naar de incidenten zelf, werkt de politie ook actief aan het voorkomen van toekomstige incidenten. Analisten onderzoeken de achtergronden en betrokken personen, en maken een inschatting van tijdstippen en locaties waarop de risico’s het grootst zijn. Ook passen politieagenten op straat hun surveillancemethoden hierop aan.

Foto’s: Michel van Bergen