Medewerker woningcorporatie aangehouden voor corruptie

Medewerker woningcorporatie aangehouden voor corruptie

Geplaatst op 15 februari 2024, om 16:43 uur

ZEIST/AMERSFOORT – Een 30-jarige man uit Zeist is dinsdag aangehouden op verdenking van corruptie. Hij werkt bij een woningcorporatie in Amersfoort en wordt ervan verdacht te zijn omgekocht bij het toewijzen van een woning.

Naar aanleiding van een signaal over mogelijke omkoping heeft de politie een onderzoek ingesteld naar de medewerker. De man zou op onrechtmatige wijze een woning hebben toegewezen in ruil voor geld. Hij is gearresteerd en zijn woning is doorzocht. Verscheidene telefoons en een laptop zijn in beslag genomen voor verdere analyse. Ook is zijn auto in beslag genomen.

De politie zet het onderzoek naar de zaak voort, waarbij de woningcorporatie volledige medewerking verleent aan het politieonderzoek. Omkoping is een strafbaar feit en kan verband houden met ondermijnende criminaliteit. Criminelen maken soms gebruik van omkoping of afpersing om geld wit te wassen of om illegale activiteiten te faciliteren. Vaak wordt er aanzienlijk geld geboden om informatie te kopen, weg te kijken of acties te ondernemen die bijvoorbeeld drugssmokkel mogelijk maken.