Rechtbank legt taakstraf op voor automobilist na dodelijk ongeluk met fietsster (16)

Rechtbank legt taakstraf op voor automobilist na dodelijk ongeluk met fietsster (16)

Geplaatst op 15 februari 2024, om 17:03 uur

HEEMSTEDE – Een automobilist is veroordeeld voor onvoorzichtig rijgedrag na een fatale botsing met een fietsster in Heemstede. Hij krijgt een taakstraf van 120 uur en een voorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid voor 12 maanden.

Het ongeluk gebeurde op 26 januari 2022, waarbij een 16-jarige scholiere om het leven kwam. De automobilist reed met te hoge snelheid door rood en zag de fietsster over het hoofd. De rechtbank oordeelt dat hij aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend heeft gereden. De botsing wordt aan hem toegerekend wegens ernstig tekortschieten in de vereiste voorzichtigheid en oplettendheid.

De straf houdt rekening met de tragiek van het ongeval en de impact ervan op de betrokkenen.