Man (82) met geweld overvallen in woning door nepbezorgers

Man (82) met geweld overvallen in woning door nepbezorgers

Geplaatst op 15 februari 2024, om 16:23 uur

AMSTELVEEN – Woensdagavond hebben meerdere gewapende verdachten een man overvallen in zijn woning aan de Luttickduin in Amstelveen. De verdachten hebben daarbij grof geweld gebruikt. De politie vraagt dringend om getuigen.

Rond 21.10 uur vond de gewelddadige overval plaats, waarbij vier verdachten zich voordeden als postbezorgers om toegang tot de woning te krijgen. Ze werkten zeer planmatig en gebruikten grof geweld. Onder dreiging van vuurwapens eisten ze waardevolle spullen van het slachtoffer. Toen tijdens de overval de deurbel begon te rinkelen, sloegen de overvallers op de vlucht. Drie van de daders waren volledig in het donker gekleed en droegen tijdens de overval bivakmutsen. De vierde persoon droeg een rood shirt.

Direct na het incident zijn rechercheurs en medewerkers van de Forensische Opsporing (FO) gestart met een onderzoek.