Avondwinkel twee keer overvallen, politie zoekt getuigen

Avondwinkel twee keer overvallen, politie zoekt getuigen

Geplaatst op 14 februari 2024, om 08:40 uur

DEN HAAG – Op maandagavond 12 februari is er overval gepleegd op een avondwinkel aan de Steenwijklaan. Vrijdag 9 februari is de winkel ook al overvallen. Mogelijk gaat het om dezelfde verdachten die beide overvallen pleegden. De politie onderzoekt de incidenten en komt graag in contact met getuigen.

Overval vrijdag
Op vrijdag 9 februari rond 19.00 uur komen twee jongens op een donkerkleurige scooter aan bij de avondwinkel aan de Steenwijklaan. Ze rennen naar binnen. De ene jongen draagt een mes bij zich, de andere een tas. De medewerker van de winkel krijgt vrijwel meteen pepperspray op zich af gespoten. Ook probeert hij de twee verdachten weg te jagen door met producten uit de winkel te gooien. De verdachten rennen de winkel weer uit, stappen op een scooter en rijden de Leyweg op in de richting van de Erasmusweg.

Maandag opnieuw
Vrijdagavond rond 20.30 uur is dezelfde winkel ook overvallen. Twee jongens met een bivakmuts lopen de winkel in. De medewerker kon de jongens de winkel uitjagen. De twee daders reden weg op een scooter. Zowel vrijdag als maandag is er geen buit weggenomen.