Kat overleden bij grote brand, brandweer redt bewoners

Kat overleden bij grote brand, brandweer redt bewoners

Geplaatst op 14 februari 2024, om 11:12 uur

AMSTERDAM – Bij een grote woningbrand in de Derde Schinkelstraat in Amsterdam Zuid heeft de brandweer meerdere bewoners gered. Zij konden vanwege de rook niet meer via het trappenhuis naar buiten en werden met een ladderwagen geëvacueerd. Twee bewoners aan de achterkant konden evenmin naar de voorkant komen vanwege de rook. Zij werden met een speciaal ademluchtmasker van de brandweer naar de voorkant gebracht en vervolgens met de ladderwagen naar beneden gehaald.

De brand ontstond vanochtend rond 8.30 uur in de woning en is inmiddels geblust. Op meerdere verdiepingen is brand- en blusschade te zien. De brandweer schaalde op naar ‘grote brand’, wat inhoudt dat er meerdere voertuigen werden ingezet om het vuur onder controle te krijgen.

Zes bewoners zijn door ambulancepersoneel nagekeken, waarvan ten minste drie naar het ziekenhuis zijn vervoerd voor verdere behandeling. Een kat is bij de brand overleden.

Foto’s: Michel van Bergen