Voetganger overleden na botsing met automobiliste in Duitsland

Voetganger overleden na botsing met automobiliste in Duitsland

Geplaatst op 3 februari 2024, om 20:03 uur

BUITENLAND – Bij een ernstig ongeval in het Duitse Elten is vrijdagochtend een 65-jarige man uit Emmerik om het leven gekomen. Hij werd aangereden door een 60-jarige automobiliste uit Zevenaar, zo heeft de Duitse politie zaterdag bekendgemaakt op facebook.

Het ongeval vond plaats op de Beeker Straße in Elten, dicht bij de Nederlandse grens. De vrouw uit Zevenaar reed in haar Mazda in de richting van de snelweg en botste hard tegen een overstekende voetganger uit Emmerik. Hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar konden niets meer doen voor de 65-jarige man, die vermoedelijk een inschattingsfout heeft gemaakt en ter plekke overleed.

Het voertuig van de Zevenaarse vrouw is in beslag genomen voor onderzoek, en de nabestaanden van het slachtoffer zijn op de hoogte gebracht door de Duitse politie. De Beeker Straße in Elten was enkele uren afgesloten voor onderzoek, wat leidde tot files en verkeersproblemen op de snelweg richting Nederland, met op een gegeven moment nog een ander ongeval tussen Zevenaar en Beek als gevolg.