Twee aanhoudingen voor poging brandstichting

Twee aanhoudingen voor poging brandstichting

Geplaatst op 3 februari 2024, om 19:42 uur

ALKMAAR – In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de politie twee mannen van 18 en 66 jaar uit Amsterdam aangehouden voor poging brandstichting na een verdachte situatie op de Lekstraat in Alkmaar. De Lekstraat behoort tot het veiligheidsrisicogebied naar aanleiding van een reeks explosies in Alkmaar.

Omstreeks 01.00 uur trof de politie in de Lekstraat een verdachte situatie aan waarbij een persoon, nadat hij door een automobilist werd afgezet op de Lekstraat, zich verdacht ophield in straat waar eerder een explosie heeft plaatsgevonden. Bij het zien van agenten gooide de man goederen in de bosschages. De man werd staande gehouden. Na een korte zoekslag in de bosschages werd onder andere een explosief aangetroffen. De 18-jarige man is aangehouden. De 66-jarige man automobilist werd ook aangehouden.

Onlangs werden door de burgemeester van Alkmaar vier verschillende gebieden aangewezen als veiligheidsrisicogebied met (extra) cameratoezicht. Ook kan de politie preventief fouilleren.