Drugslab mogelijk oorzaak explosie Rotterdam, oom omgekomen Ilias opgepakt

Drugslab mogelijk oorzaak explosie Rotterdam, oom omgekomen Ilias opgepakt

Geplaatst op 3 februari 2024, om 19:03 uur

ROTTERDAMROTTERDAM – De enorme explosie op de Schammenkamp in Rotterdam, waarbij drie mensen om het leven kwamen, wordt mogelijk toegeschreven aan een ontploft drugslaboratorium. De 34-jarige oom van Ilias, Jalal O. uit Rotterdam, is door de politie gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de vervaardiging van verdovende middelen op de Schammenkamp. Deze man was betrokken bij het bergen van het lichaam van Kamran, de eigenaar van het bouwbedrijf waar de explosie plaatsvond, en probeerde ook de lichamen van zijn neefje Ilias en diens vriend Mustapha te vinden na de explosie.

Jalal O. vertelde aan De Telegraaf dat hij veertig minuten voor de explosie aanwezig was in het pand en onderweg was naar België toen hij op de hoogte werd gebracht van de explosie. Hij beweerde ook gedeeltelijk in Spanje te wonen en onlangs uit de gevangenis te zijn vrijgelaten vanwege rijden zonder rijbewijs.

Bij het veiligstellen van sporen vond de recherche verschillende attributen die verband houden met de productie van verdovende middelen. Op basis van deze informatie werd Jalal O. gearresteerd. Het onderzoek naar de explosie is nog in volle gang, en de politie roept getuigen op om informatie te delen. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten, en er is bezorgdheid dat het nieuws onrust kan veroorzaken in de wijk.

Foto’s JB Media