Vijf aanhoudingen na aantreffen drugslab

Vijf aanhoudingen na aantreffen drugslab

Geplaatst op 3 februari 2024, om 18:41 uur

VEENINGEN – De politie heeft in de nacht van vrijdag 2 februari op zaterdag 3 februari een drugslab aangetroffen in een pand aan het Fort in Veeningen. Er zijn vijf aanhoudingen verricht. De politie doet onderzoek.

De politie beschikte over informatie dat er in het pand aan het Fort mogelijk een drugslab zou zijn. Op basis van deze informatie is er op zaterdag 3 februari rond 02:30 uur een inval geweest in het pand. In de ruimte werd een drugslab aangetroffen met goederen en vaten met daarin mogelijk chemicaliën die kunnen worden gebruikt bij de productie van synthetische drugs. De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) is ter plaatse gekomen voor onderzoek. Het drugslab zal worden ontmanteld en de politie gaat verder met het onderzoek.

Aanhoudingen
In de omgeving van het pand zijn vier aanhoudingen verricht. Het gaat om een 61-jarige man uit Amsterdam, een 48-jarige vrouw uit de gemeente De Wolden en twee mannen van 30 en 26 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats. In het onderzoek is elders in het land nog een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden. Er wordt onderzocht of er een verband is tussen deze aanhouding en het aantreffen van het drugslab. De verdachten zitten vast en ze worden verhoord. De vijf verdachten zitten tevens in beperkingen en dat maakt dat we als politie en OM terughoudend zijn in het delen van verdere details.