Drugsdealers opgepakt bij politieactie

Drugsdealers opgepakt bij politieactie

Geplaatst op 2 februari 2024, om 12:33 uur

HELMOND – Tijdens een politieactie gericht op drugshandel in Helmond zijn donderdag twee mannen aangehouden door het rechercheteam van politie Peelland. In de woning van een van hen werd een aanzienlijke hoeveelheid harddrugs en contant geld aangetroffen. Het duo is vastgezet voor verder onderzoek.

Na ontvangst van informatie over vermoedelijke drugshandel vanuit een woning aan de Jan van der Spekstraat, startte de politie een onderzoek. Er waren herhaaldelijke meldingen en klachten van overlast in de buurt van de woning, veroorzaakt door de frequente bezoekers. Het onderzoek wees uit dat de bewoner, een 33-jarige man, vermoedelijk betrokken was bij drugshandel, mogelijk in samenwerking met een andere man van 58 jaar uit dezelfde stad. Daarnaast suggereren bevindingen dat de woning diende als opslagplaats voor drugs.

Op de actiedag observeerden rechercheurs herhaaldelijk dat de oudste verdachte drugs verkocht aan verschillende klanten op verschillende locaties in Helmond. Hij werd daarop aangehouden en bij zijn arrestatie werd drugs aangetroffen. De politie doorzocht vervolgens de woning van de andere verdachte. De bewoner probeerde te vluchten, maar werd al snel onderschept voordat hij over een schutting kon klimmen. Bij zijn arrestatie werd ongeveer 170 gram cocaïne aangetroffen in zijn schoudertas. In de schuur bij de woning ontdekte de politie nog eens ruim 750 gram harddrugs, voornamelijk cocaïne, maar ook een kleine hoeveelheid heroïne. Naast de drugs werd er ook meer dan € 15.000,- in contant geld aangetroffen in de woning. De geschatte straatwaarde van de inbeslaggenomen drugs bedraagt ongeveer € 45.000,-.

Zowel de drugs als het geld zijn in beslag genomen. Beide verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en zitten vast voor verdere ondervraging.