Foto’s: Man denkt auto aan parkeerservice te geven, maar verliest Range Rover

Foto’s: Man denkt auto aan parkeerservice te geven, maar verliest Range Rover

Geplaatst op 1 februari 2024, om 13:00 uur

AMSTERDAM – Op 17 oktober 2023 werd een 50-jarige man slachtoffer van oplichting toen hij dacht zijn Range Rover, met een waarde van honderdduizend euro, af te geven aan een medewerker van een parkeerservice op Schiphol. In werkelijkheid gaf hij zijn auto echter aan een oplichter. De man parkeerde regelmatig zijn Range Rover op een beveiligd parkeerterrein op Schiphol, ook op 17 oktober. Op de dag van zijn vertrek ontving hij een telefoontje van iemand die zich voordeed als medewerker van de parkeerservice. Deze persoon had toegang tot de persoonlijke gegevens van de man, waaronder zijn naam, telefoonnummer, type auto, kenteken en reisgegevens.

Een uur later belde dezelfde persoon opnieuw om een tijdstip af te spreken. Toen de man op Schiphol aankwam, verscheen er een persoon om zijn auto over te nemen. Op 26 oktober keerde de man terug naar Nederland en nam contact op met het parkeerbedrijf op Schiphol om zijn Range Rover op te halen. Echter, de auto was nooit ingeleverd en bleek gestolen te zijn. Na 17 oktober vorig jaar werden er meerdere keren GPS-gegevens geregistreerd waaruit blijkt dat de auto in Hoofddorp is gereden. Momenteel is het navigatiesysteem uitgeschakeld, waardoor de Range Rover nog steeds niet is teruggevonden.

Het betreft een grijze Land Rover van het type Range Rover Sport P400e HSE uit 2021 met kenteken K-688-TR, ter waarde van ongeveer honderdduizend euro. De verdachte is vastgelegd op camerabeeld toen hij met bus 300 op Schiphol aankwam en naar de eigenaar van de auto liep. Het gaat om een slanke donkergetinte man van ongeveer 25 jaar oud.

Foto’s: Marechaussee