Man berooft zichzelf van het leven met een vuurwapen

Man berooft zichzelf van het leven met een vuurwapen

Geplaatst op 26 januari 2024, om 12:36 uur

LANDGRAAF – Op de Groenstraat in Landgraaf heeft een man zichzelf van het leven beroofd met een vuurwapen. Tijdens het incident zijn twee schoten gelost door de politie. In de nacht van donderdag op vrijdag werd de politie rond 00:45 uur gealarmeerd.

De melder gaf aan zichzelf van het leven te willen beroven met een vuurwapen. Hierop werd opgeschaald en werden diverse specialistische politie-eenheden ingezet, waaronder de Dienst Speciale Interventies en een onderhandelaar. Tijdens het telefonische gesprek met de politie kwam de man zijn woning uit. Hij stond oog in oog met de agenten die de man benaderden als vuurwapengevaarlijk. De man greep zijn vuurwapen en beroofde zichzelf daarmee van het leven. Op nagenoeg hetzelfde moment werden er door de politie twee schoten gelost. Beide schoten hebben de verdachte niet geraakt. De man is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Later in de nacht is hij aan zijn verwondingen overleden.

De Rijksrecherche heeft in overleg met de officier van justitie besloten geen onderzoek te doen naar de door de politie geloste schoten.

Foto’s: Orange Media