18-jarige drugsdealer valt op door zijn snelheid

18-jarige drugsdealer valt op door zijn snelheid

Geplaatst op 26 januari 2024, om 13:06 uur

NIEUWEGEIN – Donderdag werd een scooterrijder staande gehouden aan de Graaf Florisweg in Nieuwegein vanwege een te hoge snelheid. Als de agent in de buddyseat kijkt vindt hij drugs.

De agent rijdt op de Orveltedek in Nieuwegein als hij een scooterrijder tegenkomt, die harder rijdt dan de wettelijke toegestane snelheid. De agente besluit de scooterrijder staande te houden en de bestuurder te controleren. De collega wil de scooter controleren of die van diefstal afkomstig is. De agent wil daarop het chassisnummer controleren, die in dit geval onder de buddyseat zit. Hij vraagt de bestuurder om de buddyseat te openen, waarna hij zenuwachtig begint te worden. Toch besluit hij het open te maken, waarna de agent meer dan 60 zakjes Hasj en Hennep aantreft.

De 18-jarige jongen uit Houten werd direct aangehouden op verdenking van vervoer en het bezit van softdrugs en zal binnenkort worden verhoord.