Vijf jaar cel voor verdachte in zaak dodelijke mishandeling pakketbezorger

Vijf jaar cel voor verdachte in zaak dodelijke mishandeling pakketbezorger

Geplaatst op 26 januari 2024, om 12:16 uur

DEN HAAG – Het gerechtshof heeft op vrijdag een man veroordeeld voor zware mishandeling met dodelijke afloop van een pakketbezorger in Hoogvliet in 2022. Het Haagse hof heeft de verdachte een gevangenisstraf van vijf jaar opgelegd.

Op 21 februari 2022 heeft de verdachte in Hoogvliet (Rotterdam) een confrontatie gehad met een pakketbezorger. Dit gebeurde nadat de bezorger het pakket van de verdachte niet kon afleveren vanwege omstandigheden op het adres van de verdachte. De confrontatie escaleerde in geweld, waarbij de verdachte het slachtoffer in het gezicht sloeg, wat resulteerde in fracturen, en vervolgens een harde trap gaf, waardoor het slachtoffer ten val kwam. De val leidde tot fataal letsel, waaronder een schedelbasisfractuur en hersenletsel. Het slachtoffer overleed als gevolg van deze verwondingen op 1 maart 2022.

Het Haagse hof heeft, net als de rechtbank Rotterdam, de verdachte schuldig bevonden aan zware mishandeling met dodelijke afloop. Het hof acht niet bewezen dat de verdachte opzettelijk het leven van het slachtoffer heeft genomen. Daarnaast heeft het hof geoordeeld dat de verdachte geen recht heeft op een noodweerberoep en daarom strafbaar is voor het toegepaste geweld. De opgelegde straf voor de verdachte is vijf jaar gevangenisstraf.