Hotel ontruimd na stofwolk van bouwwerkzaamheden

Hotel ontruimd na stofwolk van bouwwerkzaamheden

Geplaatst op 25 januari 2024, om 09:14 uur

EINDHOVEN – Een grote stofwolk, veroorzaakt door bouwwerkzaamheden aan de zijkant van het NH Hotel aan de Vestdijk in Eindhoven, leidde donderdagochtend tot een volledige evacuatie van het hotel.

De stofwolk werd geïnterpreteerd als een brand, wat resulteerde in het activeren van het evacuatiealarm en de alarmering van de brandweer. De brandweer reageerde met twee brandweerwagens, een hoogwerker en de officier van dienst. Ook de politie en handhavingsvoertuigen werden ter plaatse gestuurd. Na onderzoek door de brandweer bleek de stofwolk de enige oorzaak te zijn van het incident. Het trappenhuis was bedekt met stof, maar na de bevestiging van de onschadelijkheid konden de ongeveer zestig hotelgasten terugkeren naar hun kamers.

De hulpdiensten waren zeer te spreken over de inzet van de bedrijfshulpverlening (BHV) en het hotelpersoneel, die de evacuatie zeer adequaat hadden uitgevoerd.

Foto’s: Arno van der Linden