Grote brand verwoest voormalig clubhuis van voetbalclub

Grote brand verwoest voormalig clubhuis van voetbalclub

Geplaatst op 25 januari 2024, om 08:36 uur

AMSTERDAM – Een grote brand heeft woensdagavond gewoed op sportpark Spieringhorn aan de Seineweg in Nieuw-West. Het oude clubhuis van voetbalclub DWS, waaruit grote vlammen sloegen, is voor een groot deel verwoest. Een persoon is naar het ziekenhuis vervoerd vanwege rookinhalatie.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. Verschillende bewoners in omliggende wijken meldden een sterke brandgeur aan AT5. De brandweer adviseerde via een bericht: “Heeft u last van de rook? Sluit dan ramen en deuren en schakel de ventilatie uit.” De brandweer ontving rond 23.00 uur een melding over de brand en schaalde al snel op naar ‘zeer grote brand’. Tegen 02.00 uur kon het sein ‘brand meester’ gegeven worden, maar het nablussen nam nog enige tijd in beslag.

Het betrof het voormalige clubhuis van DWS, dat sinds mei 2022 niet meer door de club gebruikt werd. DWS was tijdelijk verhuisd naar Sportpark Sloten vanwege de verbouwing van Sportpark Spieringhorn. “Het is droevig dat dit is gebeurd, het gebouw was ook enige tijd gekraakt”, meldde DWS.

Foto’s: Michel van Bergen