Hoogbejaarde man (82) overleden na steekincident op fietspad

Hoogbejaarde man (82) overleden na steekincident op fietspad

Geplaatst op 21 januari 2024, om 22:15 uur

ROTTERDAM – Een 82-jarige man uit Maassluis, die donderdag op een fietspad in Rotterdam werd neergestoken, is zondag in het ziekenhuis overleden, zoals gemeld door de politie. Een 46-jarige man uit Polen is in verband met het incident aangehouden en wordt mogelijk in verband gebracht met andere ongepaste gedragingen die dag. Het voorval met het 82-jarige slachtoffer deed zich voor rond 10.15 uur op het fietspad bij de Delfshavenseweg in de wijk Overschie. Er kwamen diverse hulpdiensten ter plaatse, waaronder een traumahelikopter.

Het slachtoffer, dat was neergestoken, onderging reanimatie en werd met ernstige verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Op zondag is hij overleden. De politie betuigt haar medeleven aan de familie en andere nabestaanden. Het onderzoek naar het steekincident aan de Delfshavenseweg in Rotterdam loopt nog.

Volgens de politie heeft de verdachte mogelijk voor het steekincident mensen lastiggevallen of anderszins ongepast gedrag vertoond in de wijk Overschie. De politie verzoekt deze personen om contact op te nemen. De verdachte is een 46-jarige Poolse man met een lichte huidskleur, kort haar of kaal. Hij was gekleed in het zwart en spreekt geen Nederlands.