Politieauto belandt in de sloot bij wilde achtervolging na autodiefstal

Politieauto belandt in de sloot bij wilde achtervolging na autodiefstal

Geplaatst op 16 januari 2024, om 10:30 uur

UTRECHT – In de nacht van maandag op dinsdag is er in Utrecht een verdachte in het ziekenhuis opgenomen nadat deze met een gestolen voertuig in het water terechtkwam. Dit meldt de politie Utrecht via X.

Volgens de politie vond de diefstal van een auto plaats rond 03.30 uur aan de Langerakbaan in de wijk Leidsche Rijn in Utrecht. Dit leidde tot een politieachtervolging waarbij twee politieauto’s werden betrokken. Het gestolen voertuig met de verdachte aan boord reed het water in aan de Vogelvlinderweg, ongeveer anderhalve kilometer verderop. Een politieauto raakte eveneens te water.

De verdachte is aangehouden en naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een onderzoek ingesteld.