Vrachtwagen vol doperwten stort van viaduct

Vrachtwagen vol doperwten stort van viaduct

Geplaatst op 16 januari 2024, om 10:50 uur

DOMMELEN – Op dinsdagochtend is een vrachtwagen op de N69 bij Dommelen van een viaduct afgereden, nadat de chauffeur de controle over zijn voertuig verloor.

De vrachtwagen kwam uiteindelijk terecht op de N397. Opmerkelijk genoeg raakte de bestuurder ongedeerd. Als gevolg van dit incident zijn de wegen in beide richtingen dinsdagochtend afgesloten. Het ongeluk vond plaats rond 4:45 uur op de brug bij de Dommelsche bierbrouwerij. De vrachtwagen was afkomstig uit België en vervoerde doperwten. De vermoedelijke oorzaak van het incident is de gladheid van de weg, waardoor de chauffeur de controle over het stuur verloor en op de tegenovergestelde rijbaan belandde, tegen de afscheiding aan botste en vervolgens naar beneden schoot op de N397.

De vrachtwagenchauffeur is door de politie meegenomen voor een verklaring. Het ongeval heeft geleid tot aanzienlijke schade op beide wegen. De afzetting op de N69 is beschadigd en op de N397 liggen doperwten verspreid, samen met de vrachtwagen zelf.

Foto’s: Persbureau Bert Jansen/Jozef Bijnen