Drie verdachten aangehouden na overval op waardetransport

Drie verdachten aangehouden na overval op waardetransport

Geplaatst op 16 januari 2024, om 20:34 uur

ROTTERDAM – Dinsdagochtend werd kort voor 10:00 uur werd een chauffeur van een waardetransport door twee mannen overvallen op de Almstein in Rotterdam. Hij werd bedreigd, kreeg flinke klappen en werd achtergelaten terwijl zijn transportwagen werd meegenomen. Er werd snel een onderzoek gestart. Drie mannen zijn aangehouden. Er is uiteindelijk geen buit gemaakt.

Er werd onmiddellijk een onderzoek gestart, dat leidde naar de Waalhaven. Daar werd de auto inderdaad aangetroffen, geparkeerd. Terwijl de auto in de gaten werd gehouden, kwamen de twee verdachten terug, vergezeld door een derde persoon. Twee van hen stapten in de auto, terwijl de derde persoon in een andere auto achter hen vertrok. Niet lang nadat ze vertrokken waren, werd de achtervolgende auto als eerste tot stilstand gebracht door agenten op de Groene Kruisweg. De inzittende, een 28-jarige man uit Delft, werd gearresteerd. Andere politieagenten gingen achter de auto aan die eerder was gestolen. Deze auto werd gevonden op de Hontenissestraat, maar er waren geen inzittenden meer aan boord. De twee verdachten werden echter al snel in de buurt waargenomen. Toen ze werden aangesproken door agenten, sloegen beiden op de vlucht. Na een achtervolging te voet werd een 27-jarige man uit Den Haag aangehouden op de Nieuw-Vossemeerweg, terwijl een 32-jarige man uit Zoetermeer zich overgaf op de Ossenisseweg.

Het 46-jarige slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling van zijn verwondingen. Alle waardevolle spullen bevonden zich nog steeds veilig in de auto. Het onderzoek wordt voortgezet.