Politie onderzoekt video met mogelijk anti-homogeweld

Politie onderzoekt video met mogelijk anti-homogeweld

Geplaatst op 16 januari 2024, om 20:14 uur

AMSTERDAM – Er is momenteel een video in omloop op sociale media waarop te zien is dat twee mannen hand in hand worden aangevallen door een derde persoon. Deze persoon deelt fysieke klappen en schoppen uit, en er zijn beledigende woorden te horen gericht naar de mannen die hand in hand lopen.

De politie onderzoekt de video en overweegt de mogelijkheid van anti-homogeweld. Tot op heden heeft de politie nog geen aangifte of melding ontvangen met betrekking tot deze beelden. Hoewel de video lijkt te zijn opgenomen in de Kerkstraat in het centrum van Amsterdam, is de exacte opnamedatum nog niet vastgesteld. Als je op de beelden te zien bent, informatie hebt over de personen op de beelden, of andere relevante informatie hebt, verzoekt de politie je uit om contact op te nemen.

In Amsterdam moet iedereen vrij kunnen zijn om te zijn wie ze willen zijn. Als je slachtoffer bent van anti-homogeweld, weet dan dat je altijd bij de politie terecht kunt, en dat dit soort zaken zeer serieus worden genomen.