Twee zwaargewonden na politieachtervolging waarbij is geschoten

Twee zwaargewonden na politieachtervolging waarbij is geschoten

Geplaatst op 13 januari 2024, om 06:47 uur

LEEUWARDEN – Tijdens een politieachtervolging in Leeuwarden zijn twee personen ernstig gewond geraakt, zo bevestigt de politie op X. Vermoedelijk waren deze individuen betrokken bij een woninginbraak in Hempens, net buiten Leeuwarden, waarbij een bewoner met een wapen bedreigd werd.

De politie ontving rond 01.15 uur een melding over de inbraak. Nabij de locatie van de inbraak zagen agenten een verdachte auto met twee inzittenden. Toen de politie probeerde hen aan te houden, vluchtten ze, wat resulteerde in een achtervolging. Tijdens deze achtervolging zijn er door de politie schoten afgevuurd.

Niet lang daarna raakte de auto van de weg in Leeuwarden. De twee verdachten zijn overgebracht naar het ziekenhuis, maar details over de aard en oorzaak van hun verwondingen zijn nog onbekend. Er wordt door de Rijksrecherche onderzoek gedaan naar het gebruik van vuurwapens door de politie in deze situatie.

Foto’s: AS Media