Veel schade na explosie, gezin met kinderen vlucht woning uit

Veel schade na explosie, gezin met kinderen vlucht woning uit

Geplaatst op 13 januari 2024, om 06:51 uur

AMSTERDAM – Bij een explosie in een galerij in Amsterdam-Noord is vrijdagavond veel schade ontstaan. De explosie aan de Gutserstraat vond even voor half twaalf plaats op de eerste verdieping. Bij de explosie ontstond brand en meerdere ramen sneuvelden door de klap.

De brandweer, politie en ambulancedienst kwamen met spoed ter plaatse. De brandweer heeft het vuur geblust. In een van de getroffen woningen woont een gezin met twee volwassenen en twee kinderen, deze zijn via de achterkant van de woning gevlucht.

Een persoon is vanwege rookinhalatie door ambulancepersoneel nagekeken. De Teamleider Explosieven Veiligheid (TEV) en de Forensische Opsporing hebben uitgebreid onderzoek gedaan en hebben alle sporen veilig gesteld. De schade is groot.

Foto’s: Michel van Bergen