Brand op zolder van monumentaal huis uit 1895

Brand op zolder van monumentaal huis uit 1895

Geplaatst op 13 januari 2024, om 18:27 uur

HELMOND – Zaterdagmiddag heeft er een brand gewoed in een historisch woonhuis in het centrum van Helmond. Aan de buitenzijde van het huis aan de Kerkstraat-Zuid waren vlammen zichtbaar die uit een raam op de zolder sloegen.

Het pand, dat oorspronkelijk rond 1895 werd gebouwd en als gemeentelijk monument wordt beschouwd, heeft de brand doorstaan. De eerste melding van de brand kwam iets na 16:30 uur binnen, en rond 17:30 uur meldde de brandweer dat de brand onder controle was. Er wordt nog wel nageblust.

Om voldoende bluskracht te garanderen, schaalde de brandweer snel op naar een grote brand. Drie blusvoertuigen werden ingezet, evenals een hoogwerker om van bovenaf bij het vuur te kunnen komen. Een waterwagen assisteerde tijdelijk bij het aanvoeren van bluswater. De brandweer heeft succesvol voorkomen dat het vuur oversloeg naar een naburige woning. Er zijn geen slachtoffers gemeld bij de brand, het huis werd doorzocht om zeker te stellen dat er niemand binnen was. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

De brandweer adviseert omwonenden om deuren en ramen te sluiten en ventilatie uit te schakelen als er sprake is van overlast door rook of stank.

Foto’s: Harrie Grijseels