Wilde achtervolging in cocaïne zaak

Wilde achtervolging in cocaïne zaak

Geplaatst op 13 januari 2024, om 18:04 uur

EINDHOVEN – In de wijk Stratum heeft zaterdagmiddag een achtervolging plaatsgevonden.

Een team van de Landelijke Eenheid zat achter een man aan in verband met een druggerelateerd onderzoek. Politiewagens reden met hoge snelheid door de wijk, over voetpaden en door struiken. Uiteindelijk zette de achtervolging zich te voet voort, en op de Rector Baptistlaan in Eindhoven werd een verdachte aangehouden. Vervolgens arriveerden speurhonden ter plaatse en werd een schoolplein grondig doorzocht. De speurhond reageerde op een stapel bladeren, waarna de agenten foto’s namen van het gevonden bewijs.

De exacte aanleiding van de achtervolging kon de woordvoerder van de Landelijke Eenheid niet aan de fotograaf vertellen. Het betrof een druggerelateerd onderzoek, vermoedelijk met betrekking tot cocaïne, waarbij één persoon werd aangehouden.