Politie start onderzoek na ernstige aanrijding met gewonden

Politie start onderzoek na ernstige aanrijding met gewonden

Geplaatst op 12 januari 2024, om 12:51 uur

AMERSFOORT – Donderdagavond omstreeks 17.00 uur heeft zich een ongeval voorgedaan tussen een vrachtwagen en meerdere personenauto’s. Twee gewonde slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. De bestuurder van de vrachtwagen is aangehouden.

Het incident vond plaats op de snelweg A1 ter hoogte van Amersfoort, toen een vrachtwagen met een oplegger achter op enkele personenauto’s reed. Als gevolg van de botsing vatten twee personenauto’s vlam. Omstanders die het ongeval waarnamen, verleenden snel hulp. Ze wisten twee slachtoffers uit de brandende voertuigen te halen voordat de hulpdiensten ter plaatse arriveerden. De twee gewonde slachtoffers, een 26-jarige man uit Rotterdam en een 63-jarige vrouw uit Ede, zijn naar het ziekenhuis gebracht. De toestand van de 63-jarige vrouw was ernstig, maar is inmiddels stabiel.

De 53-jarige chauffeur van de vrachtwagen is aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een verkeersongeval met letsel. Na verhoor is hij vrijgelaten. Zijn vrachtwagen is in beslag genomen voor verder onderzoek. De exacte oorzaak van het ongeval wordt nog onderzocht.

Foto’s: Persbureau Heitink