Politie zoekt met speurhonden en speciaal duikersteam naar vermiste Kees (56)

Politie zoekt met speurhonden en speciaal duikersteam naar vermiste Kees (56)

Geplaatst op 11 januari 2024, om 14:47 uur

VEENENDAAL – De politie heeft samen met het speciale Landelijk Team Onderwaterzoekingen een grootschalige zoekoperatie opgezet voor de vermiste Kees Achterberg, een 56-jarige man uit Veenendaal. Dit betekent de eerste gerichte zoektocht naar de vermiste persoon. Vanochtend werd een boot met speciale sonarapparatuur en een onderwaterdrone te water gelaten in het Valleikanaal, ter hoogte van het stadspark, waar eerder door familie al naar hem is gezocht. De boot is bemand met verschillende duikers, terwijl de politie speurhonden langs het water laat zoeken naar de vermiste man. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen wordt doorgaans ingeschakeld bij vermissingen in de buurt van water. Ze waren vorig jaar nog succesvol bij het opsporen van een vermiste man in Groningen.

Kees Achterberg wordt vermist sinds 19 december 2023, toen hij na een etentje bij zijn ouders op de fiets naar huis vertrok en sindsdien niet meer is gezien. Omdat hij epileptisch is en afhankelijk is van medicijnen, maakt zijn familie zich grote zorgen. Er wordt vermoed dat hij mogelijk met zijn fiets in het water is beland. De naasten van Achterberg hebben al meerdere pogingen ondernomen om hem te vinden, waaronder afgelopen weekend met sonarboten, een droneteam van de brandweer en speurhonden van Stichting Signi, maar zonder resultaat. Er wordt waarschijnlijk dit weekend een nieuwe zoekpoging ondernomen.

Tot nu toe heeft de politie geen fysieke zoekactie ondernomen, ondanks de medische urgentie, omdat ze nog geen specifieke informatie hadden over de laatst bekende locatie van Kees. Het zoekgebied besloeg het gebied tussen het huis van zijn ouders en zijn eigen woning, wat als te groot werd beschouwd. De politie heeft echter wel camerabeelden bekeken en mogelijke getuigen geïnterviewd. De beslissing van de politie om nu wel actief te zoeken heeft de naasten van Achterberg verrast, maar ze zijn er blij mee. De zoekactie is gebaseerd op informatie die bij de politie is binnengekomen, maar de details van deze informatie zijn niet bekendgemaakt. De zoekactie is ook bedoeld om een deel van het grote zoekgebied uit te sluiten, hoewel dit nooit volledig mogelijk is vanwege natuurlijke elementen zoals stromend water.

Later op de dag zal de familie van Achterberg worden bijgepraat door een onderzoek rechercheur van de politie.

Foto’s: AS Media