Woning gesloten vanwege explosie

Woning gesloten vanwege explosie

Geplaatst op 28 december 2023, om 19:30 uur

ALMERE – Locoburgemeester Roelie Bosch heeft de woning in Almere Stad waar vermoedelijk de explosie van woensdagavond op gericht was, gesloten, meldt Omroep Flevoland. Gedurende de komende twee weken is het niet toegestaan om de woning aan de Bolacaciahof te betreden.

De explosie veroorzaakte woensdagavond aanzienlijke schade . Omwonenden werden tijdelijk geëvacueerd. De ingang van het wooncomplex aan de Bolacaciahof, inclusief brievenbussen en deurbellen, werd volledig vernield. Er zijn geen gewonden gevallen.

Over twee weken wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Omwonenden zijn schriftelijk op de hoogte gebracht en er is slachtofferhulp beschikbaar gesteld. De politie roept op om eventuele beelden die in de omgeving zijn gemaakt, bijvoorbeeld met deurbelcamera’s, te delen.