Grote hoeveelheid grondstof voor synthetische drugs gevonden in loods

Grote hoeveelheid grondstof voor synthetische drugs gevonden in loods

Geplaatst op 28 december 2023, om 19:09 uur

BAARLO – Donderdag aan het einde van de middag heeft de politie een aanzienlijke hoeveelheid grondstoffen aangetroffen die worden gebruikt voor de productie van synthetische drugs. Het betreft een aantal duizenden liters.

In een loods aan de Hummerunweg werden grondstoffen gevonden in twee ruimtes die bedoeld zijn voor de vervaardiging van synthetische drugs. De ontdekking werd gedaan na een tip aan de politie waarin gemeld werd dat er vuurwerk zou zijn opgeslagen. De politie trof echter geen vuurwerk aan, maar wel de genoemde grondstoffen.

Er is geen productielaboratorium aangetroffen; het betreft enkel een opslagplaats voor de grondstoffen. Er zijn nog geen arrestaties verricht. De Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en Forensische Opsporing zullen doorgaan met het onderzoek en de aangetroffen materialen zullen worden getransporteerd en vernietigd.