Burgemeester sluit woning na beschieting

Burgemeester sluit woning na beschieting

Geplaatst op 28 december 2023, om 19:50 uur

IJMUIDEN – Burgemeester Dales van de gemeente Velsen heeft besloten om een woning aan de Warmenhovenstraat in IJmuiden voor een periode van twee weken te sluiten. Dit besluit volgt op een schietincident waarbij de woning op woensdag werd geraakt. Uit het onderzoek van de politie is gebleken dat er een risico bestaat op herhaling van dergelijke incidenten. Bij het schietincident, dat plaatsvond rond 22.30 uur op woensdagavond, raakte niemand gewond, maar er was schade aan de woning, met kogelgaten in de voordeur en ramen.

In eerste instantie kon de politie na de melding geen bewijs van een schietpartij vinden en werd verondersteld dat het om vuurwerk ging. Later die nacht meldde een vrouw echter dat haar woning was beschoten.

Volgens de burgemeester heeft de politie aangegeven dat het ‘niet ondenkbaar’ is dat er op korte termijn opnieuw een schietincident bij de woning zou kunnen plaatsvinden. Daarom is het besluit genomen om de woning tijdelijk te sluiten. De burgemeester zal het besluit na twee weken opnieuw evalueren.