13-jarig Nederlands meisje zwaargewond na ernstig skiongeval in Tirol

13-jarig Nederlands meisje zwaargewond na ernstig skiongeval in Tirol

Geplaatst op 28 december 2023, om 20:10 uur

TIROL – Een 13-jarig meisje uit Nederland is donderdagochtend zwaargewond geraakt tijdens het skiën in het skigebied van Berwang in Tirol, Oostenrijk.

Volgens de Oostenrijkse politie verloor het meisje op een rode piste de controle over haar ski’s en botste ze buiten de piste tegen een boom. Ze werd met spoed per helikopter naar een ziekenhuis in Innsbruck gebracht.

De politie zoekt nu dringend naar een man die het ongeval zag gebeuren vanuit een skilift. Deze persoon alarmeerde het reddingsteam, maar zijn identiteit is nog onbekend. Het incident vond plaats omstreeks 10.40 uur, maar er is geen verdere informatie verstrekt over de precieze aard van de verwondingen van het meisje.