Vijfde inbraak in een brandweerkazerne binnen een week tijd

Vijfde inbraak in een brandweerkazerne binnen een week tijd

Geplaatst op 28 december 2023, om 15:14 uur

ARKEL – In de nacht van dinsdag op woensdag heeft er een inbraak plaatsgevonden in de brandweerkazerne aan de Vlietskade in Arkel. Deze locatie dient zowel voor burgers als vrijwilligers als een veilige omgeving. Er is schade ontstaan, hoewel er niets is meegenomen. De daders hebben een ruit van de nieuwe roldeur vernield om toegang tot de kazerne te verkrijgen. Mogelijk zijn de verdachten gestoord geweest en hebben ze de inbraak afgebroken. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie via het nummer 0900-8844.

Het is verontrustend dat cruciale reddingsmaterialen zijn aangevallen. Gelukkig zijn de Veiligheidsregio’s voorbereid en beschikken ze altijd over reserveapparatuur, zodat de betreffende eenheid snel weer operationeel kan zijn. Niettemin brengt dit aanzienlijke kosten met zich mee en is de kazerne tijdelijk buiten dienst. Het is frustrerend wanneer dringende hulp nodig is en deze, als gevolg van dergelijke laffe daden, niet kan worden verleend.

Bij alle getroffen kazernees wordt aangifte gedaan en zal de politie zichtbaar intensievere controles uitvoeren. Op onze kazerne zijn ook extra veiligheidsmaatregelen genomen. Getuigen kunnen zich melden via het nummer 0900-8844.

Foto: Brandweer Arkel