Politie voorbereid op nieuwjaarsnacht

Politie voorbereid op nieuwjaarsnacht

Geplaatst op 28 december 2023, om 14:54 uur

NEDERLAND – De politie bereidt zich voor op een feestelijke jaarwisseling en heeft specifieke aanpakken voor verschillende plaatsen en buurten. Tijdens de aanloop naar en tijdens de nieuwjaarsnacht werkt de politie nauw samen met sleutelfiguren in de wijken om incidenten zoveel mogelijk te voorkomen. Er is geïnvesteerd in contact met deze sleutelfiguren en samen is gekeken naar de beste aanpak voor elke buurt. Peije de Meij, landelijk coördinator jaarwisseling bij de politie, benadrukt het belang van samenwerking met burgers om een veilige jaarwisseling te waarborgen.

Ondanks personeelstekorten zal de politie tijdens de jaarwisseling voldoende agenten inzetten. Het is de drukste nacht van het jaar en vereist dat er keuzes worden gemaakt en prioriteiten worden gesteld, afhankelijk van de situatie. Bij excessen zal de politie optreden en wordt vertrouwd op het vakmanschap van de politiemedewerkers. Tijdens de vorige jaarwisseling werden 155 politiecollega’s geconfronteerd met geweld. In veel plaatsen werden politieambtenaren bekogeld met explosief vuurwerk. De politie benadrukt dat politieagenten professionals zijn die hun werk zo goed mogelijk willen uitvoeren en dat inmenging van omstanders of geweld tegen hulpverleners onaanvaardbaar is.

Tijdens de jaarwisseling staan de medewerkers van de meldkamer, politie, brandweer/veiligheidsregio’s en ambulancezorg paraat. Het is belangrijk dat 112 bereikbaar blijft voor mensen in nood, en daarom is het van belang om te weten wie je voor welke situatie moet bellen.

Foto: Politie