Bewoner aangehouden in verband met mogelijke explosieven in woning

Bewoner aangehouden in verband met mogelijke explosieven in woning

Geplaatst op 28 december 2023, om 15:41 uur

URMOND – De politie is woensdagavond gestart met een onderzoek in een woning in Urmond en in een straat in Geleen vanwege mogelijke aanwezigheid van zwaar explosief materiaal. Het explosieve materiaal in de woning is op donderdagochtend gecontroleerd tot ontploffing gebracht. De bewoner van de woning in Urmond is woensdagmiddag aangehouden als onderdeel van een lopend onderzoek waaruit informatie kwam over de mogelijke aanwezigheid van explosief materiaal in zijn woning. De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft de situatie verkend voordat ze aan het werk gingen. In een geparkeerde auto in de Burgemeester Lemmensstraat in Geleen werd een gasalarm pistool aangetroffen, samen met verdacht materiaal waarvan de aard nog wordt onderzocht. De straat is inmiddels weer toegankelijk.

In de loop van woensdagavond werd explosief materiaal aangetroffen in de woning van de verdachte. De EOD heeft dit materiaal in de woning veilig verpakt en vervoerd naar een speciaal daarvoor aangewezen locatie waar het gecontroleerd tot ontploffing is gebracht op donderdagochtend rond 10.30 uur. De bewoners van ongeveer vijftien ontruimde woningen konden na de ontploffing terugkeren naar hun huizen. De gemeente heeft opvang geregeld voor degenen die niet zelf voor tijdelijke huisvesting konden zorgen.

De politie zal doorgaan met het onderzoek en kan op dit moment geen verdere informatie verstrekken over het aangetroffen explosieve materiaal, behalve dat het geen vuurwerk betreft.

Foto: Politie