Vierde inbraak in een week tijd bij brandweerkazernes

Vierde inbraak in een week tijd bij brandweerkazernes

Geplaatst op 28 december 2023, om 10:11 uur

MEERKERK – In de nacht van dinsdag op woensdag is er ingebroken bij de brandweerkazerne in Meerkerk, waarbij redgereedschap uit de tankautospuit werd gestolen. Dit markeert de vierde inbraak bij een brandweerkazerne in een week tijd.

De gestolen items omvatten een spreider met bijbehorende accu’s en een acculader. Deze uitrusting speelt een cruciale rol bij de snelle en effectieve bevrijding van slachtoffers tijdens noodsituaties en ongevallen. Clustercommandant Jan Vermeulen veroordeelde de inbraak als “zeer betreurenswaardig” en uitte zijn ontevredenheid op X (voorheen Twitter). Gelukkig is de tankautospuit inmiddels weer inzetbaar.

Afgelopen weekend werden ook de brandweerkazernes in Ede, Heeten en Wapenveld het doelwit van inbraken. In Ede en Wapenveld werd waardevol redgereedschap gestolen. In Heeten werd de inbreker betrapt maar wist te ontkomen. Het is nog onduidelijk of dezelfde dader(s) verantwoordelijk zijn voor deze inbraken.

Foto’s: Facebook Brandweer Meerkerk