Tien woningen ontruimd na aantreffen explosief, verdachte aangehouden

Tien woningen ontruimd na aantreffen explosief, verdachte aangehouden

Geplaatst op 28 december 2023, om 08:55 uur

URMOND – De bewoners van tien huizen in Urmond hebben hun huis moeten verlaten, nadat in een woning aan de Burgemeester Kurversstraat explosieven zijn gevonden. Donderdagmorgen rond 5:00 uur kregen de mensen van vijf huizen te horen dat ze werden geëvacueerd. Ruim twee uur later werden nog eens vijf woningen ontruimd.

Over wat voor explosief het gaat, kan de politie nog niet zeggen. Het gaat in ieder geval om een stabiel explosief, de woningen zijn uit voorzorg ontruimd terwijl de EOD verder onderzoek uitvoert. In de loop van de ochtend wordt de springstof door de ontmijningsdienst van het ministerie van Defensie weggehaald en elders onschadelijk gemaakt. Naar verwachting gebeurt dat rond 11:00 uur.

Eén verdachte is inmiddels aangehouden. Over zijn identiteit geeft de politie nog niks prijs, omdat het onderzoek nog loopt.

De explosieven werden gevonden tijdens een grote zoekactie door politie en Explosieven Opruimingsdienst, die woensdagavond al begon. Ook een woning in Geleen, aan de Burgemeester Lemmensstraat, werd onderzocht. Daar zijn geen explosieven gevonden. De doorzoekingen horen bij een lopend onderzoek en houden volgens de politie verband met elkaar.

Foto’s: Orange Media