Waarschuwingsschot gelost om man met mes aan te houden

Waarschuwingsschot gelost om man met mes aan te houden

Geplaatst op 26 december 2023, om 18:19 uur

BREDA – In de Smaragdstraat in Breda heeft de politie dinsdagmiddag rond 16:30 uur een waarschuwingsschot gelost bij de aanhouding van een man die gewapend was met een mes. Het incident begon nadat buurtbewoners alarm hadden geslagen, nadat ze de man met een ‘flink mes’ hadden gezien bij het nabijgelegen winkelcentrum op het Brabantplein.

Toen de politie ter plaatse kwam, probeerden ze de man te achtervolgen nadat hij in een portiek was gevlucht. Ondanks herhaalde verzoeken van de politie weigerde de man zijn mes neer te leggen, wat leidde tot een dreigende situatie, aldus een woordvoerder van de politie. De aanhouding verliep moeizaam, waarbij de politie genoodzaakt was om een waarschuwingsschot te lossen. Toen dit weinig effect had, werd de man uiteindelijk met een stroomstootwapen en de hulp van een politiehond gearresteerd.

De arrestant liep bijtwonden op aan zijn onderbenen en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Foto’s: Perry Roovers