Brand in noodstroom aggregaat parkeergarage, automobilisten moeten buiten wachten

Brand in noodstroom aggregaat parkeergarage, automobilisten moeten buiten wachten

Geplaatst op 26 december 2023, om 20:02 uur

ZWOLLE – Dinsdagavond is er brand ontstaan in een noodstroom aggregaat in de technische ruimte van de ondergrondse parkeergarage aan de Pletterstraat in Zwolle. De brand heeft aanzienlijke schade aan kunststof rondom de aggregaat veroorzaakt en zorgde voor dikke rookontwikkeling.

Een persoon die zich bij de parkeergarage bevond, wilde een parkeerticket afrekenen toen de stroom plotseling uitviel. Op dat moment werd er rook waargenomen die uit de roosters bij de ingang van de garage kwam. De brandweer heeft de brand geblust en voert ventilatiewerkzaamheden uit. Extra ventilatoren worden gebracht om te helpen bij het verwijderen van de rook, die zich nog steeds in de garage bevindt.

Automobilisten moesten buiten de garage wachten, brandweerlieden halen de voertuigen uit de garage voor de bestuurders. Enexis is ter plaatse om verder stroom af te sluiten indien nodig. De parkeergarage blijft woensdag hele dag dicht.

Foto’s: Hugo Janssen