Politie zoekt verdachte voor poging brandstichting bij coffeeshop

Politie zoekt verdachte voor poging brandstichting bij coffeeshop

Geplaatst op 24 december 2023, om 15:59 uur

TILBURG – Op maandag 18 december 2023 omstreeks 02:14 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum. Er zou geprobeerd zijn brand te stichten op coffeeshop “Casa” aan de Gasthuisring in Tilburg met een explosief. Ter plaatse bleek dat het explosief niet tot ontploffing was gebracht omdat de verdachte werd betrapt door drie mannen die uit de coffeeshop kwamen gerend.

Op camerabeelden is te zien dat de verdachte aan komt rennen over de Gasthuisring. Hij stopt onder een viaduct en doet daar iets. Hierna legt hij een plastic tas die hij bij zich heeft neer op de grond en rent richting het pand om een explosief op het raam te plakken. In het pand zitten enkele getuigen die het tafereel via een camera meekrijgen. Ze rennen met z’n drieën naar buiten en proberen de verdachte te pakken. De verdachte rent weg achtervolgt door de drie getuigen. Ze zien dat hij vanaf de Gasthuisring de Hart van Brabantlaan op rent om vervolgens rechtsaf in de richting van de Hazelaarstraat te rennen. Daar bleek een vluchtauto klaar te staan. De verdachte stapt achter de bestuurder in de zwarte auto en ze rijden weg. De auto is in de richting van de Hart van Brabantlaan gereden en verdwenen.
De politie heeft beelden van de verdachte die zijn gezicht bedekt heeft. Wel is nog te zien dat de man een donker huidskleur heeft. Hij is gekleed in donkerblauwe jas van het merk ‘Under Armour’ met capuchon. Hij heeft een plastic tas achtergelaten van de winkel genaamd ‘SAHAN’. Dat is een winkel met vestigingen in de regio Rotterdam, één vestiging in Waalwijk en één in Amsterdam.
De politie wil graag weten wie de man is. Wie herkent hem ondanks zijn gezichtsbedekking, misschien in combinatie met zijn jas en de achtergelaten plastic tas. De auto is zwart van kleur.